Paste dulci cu ardei copti

de adasev12 in Spaghete, 8 Noi 2013 | 3826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 ardei ( capia si ardei gras)
  • o ceapa
  • o cutie de 400 g rosii in bulion
  • un fir de telina
  • un dovlecel nu prea mare
  • sare, piper
  • oregano si busuioc uscat
  • 400 g paste spaghete
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste dulci cu ardei copti:

Mai intai punem ardeii la copt,  ii curatam si-i taiem fasii.

Punem o oala mare la fiert cu apa,cam 4l...100 g paste la 1 l de apa.

Cand da in clocot pune  o lg de sare si putin ulei sa nu se prinda pastele de fund, punem spaghetele intregi si lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o cratita caramelizam frumos ceapa, apoi adaugam  rosiile din conserva, taiate marunt, firul de telina si o canita de apa, saram dupa gust si lasam sa dea cateva clocote.

Taiem dovlecelul cubulete si-l adaugam la sos. in functie de cat sos vrem , adaugam apa de la paste.

La sfarsit adaugam ardeii, amestecam bine, punem oregano si busuioc, piperam putin si mai lasam  doua trei clocote, la foc mic.

Luam de pe foc, adaugam patrunjel verde tocat si portionam si servim cu pofta, si eventual cu un pahar de vin alb, demisec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste dulci cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi